sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Illanistujaisten menu

Eilen istuimme iltaa muutaman kaverin kanssa ja tarjolla oli suolaisena ruokana kasvispiirakkaa salaatin kera ja jälkkärinä Pirkan ohjeella tehtyä limettipiirakkaa. Molemmat tein jo alkuviikosta valmiiksi pakkaseen. Lisäksi oli kurkku- ja porkkanatikkuja, sipsejä ja dippejä sekä karkkeja ja juomana sangriaa! Tässäpä reseptit herkkuihin. :)

Kasvispiirakka

Pohja

1 pkt peruna-ruistaikinaa

Täyte

2 paprikaa
iso punasipuli
tilkka oliiviöljyä
suolaa, pippuria
puoli rasiaa Valion paprika-chilituorejuustoa
1 dl raejuustoa
4 kananmunan valkuaista (tai 2-3 kananmunaa)

Päälle

1,5 dl Polar-raastetta

Voitele vuoka ja painele taikina siihen. Kuutioi paprika ja silppua punasipuli ja kypsennä ne oliiviöljytilkassa. Lisää sekaan suola, pippuri sekä tuorejuusto. Anna jäähtyä ja lisää sekaan raejuusto ja valkuaiset. Kaada seos pohjan päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 min (tai kunnes näyttää kypsältä).

Salaatti

pieni jäävuorisalaatti
puolikas kurkku
paprika
salaattijuustoa

Paloittele kaikki ainekset sopivan kokoiseksi ja sekoita keskenään. Lisää juusto vasta vähän ennen tarjoilua.

Key lime pie eli limettipiirakka

Pohja

200 g Digestive-keksejä
75 g voisulaa

Täyte

3 limen raastettu kuori ja mehu
4 kananmunan keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa

Koristeeksi

kermavaahtoa
limeviipaleita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Pese limet huolellisesti, raasta kuori ja purista mehut. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita joukkoon kondensoitu maito, limen kuori ja mehu. Vatkaa tasaiseksi seokseksi ja kaada seos pohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Koristele ennen tarjoilua.



Sangria

5 appelsiinia
2 sitruunaa
1 pullo punaviiniä
1 l sitruunalimsaa
jäitä

Pese hedelmät. Purista mehu kolmesta appelsiinista ja viipaloi kaksi appelsiinia sekä sitruunat. Lisää hedelmäpalat mehun joukkoon. Lisää sitten punaviini ja vasta vähän ennen tarjoulua limsa ja jäät. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti