tiistai 23. helmikuuta 2016

Tonnikalapiirakka ja pitsaa

Viikonloppu meni lähinnä kotona ollessa ja lauantaina leivoin tonnikalapiirakkaa (ohje täältä) ja sunnuntaina pitsaa. Leipomisen lisäksi tein kotitöitä, kävin kirpparilla ja lenkillä ja katsoin oikein urakalla viikolla tallennettuja ohjelmia. :) Sekä tonnikalapiirakka että pitsat onnistuivat oikein hyvin ja tässä olisi reseptit molempiin. Tonnikalapiirakasta jäi kuva ottamatta mutta eiköhän jokainen voi kuvitella, miltä se näyttää. :D

Tonnikalapiirakka

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
150 g pehmeää voita
3 rkl kylmää vettä

Täyte

3 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 prk tonnikalaa
160 g chilillä maustettua salaattijuustoa
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
mustapippuria

Päälle

emmentalraastetta

Sekoita vehnäjauhot, suola ja voi keskenään. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita esipaistumaan 200 asteiseen uuniin täytteen teon ajaksi. Täytettä varten sekoita kananmunat ja kermaviili keskenään. Valuta tonnikala ja juusto ja pilko tomaatit. Ota esipaistettu pohja uunista ja lisää sen päälle tonnikala, salaattijuusto ja tomaatit. Rouhi päälle mustapippuria ja laita päälle maun mukaan emmentalraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes näyttää kypsältä.

Pitsat (pellillinen tai kaksi pienempää)

Pohja(t)

3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä

Täyte 1

ketsuppia
tonnikalaa
persikkaa
avokadoa
emmentalraastetta
sinihomejuustoa

Täyte 2

ketsuppia
kebabia
persikkaa
emmentalraastetta
sinihomejuustoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaulitse taikina ohueksi pohjaksi ja lisää täytteet. Paista 225 asteisessa uunissa kypsäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti