lauantai 23. huhtikuuta 2016

Ilveskivi ja Myllykankaan kivikautinen asuinpaikka
Muutama viikko sitten kävimme ulkoilemassa Pedersöressä Ilveskivellä (Lostenen) ja Myllykankaan kivikautisella asuinpaikalla (Hundbacken). Ajelimme aamupalan jälkeen vajaan 70 kilometrin matkan ja jätimme auton parkkipaikalle, josta oli vajaa kilometri Ilveskivelle. Siitä oli sitten reilu kilometri Myllykankaalle ja takaisin tulimme samaa reittiä pitkin. Sopivan lyhyt reitti näin alkuun, kun lenkkeilyt ovat olleet aika vähällä talven ajan. Tuolloin huhtikuun alussa polut olivat osittain aika jäisiä mutta nythän siellä on jo varmaan ihan sulaa ja helpompi kulkea.

Suunnittelimme jo, että voisimme tässä joku viikonloppu lähteä tuonne uudestaan ja kävellä sitten vähän pitemmästikin. Automatkakin oli muuten aika kiva, sillä matkalla oli todella vanhaa asutusta, maatiloja ym. Välillä tuntui, kuin olisi matkannut ajassa taaksepäin sillä paikoin uusia rakennuksia ei juuri ollutkaan! :) Mielelläni kävisin enemmänkin tällaisia metsäreissuja yhdessä miehen kanssa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Olisi ihan huippua päästä joskus patikoimaan ulkomaille!

2 kommenttia:

  1. Ihana metsän raikas tuoksu melkein välittyy kuvistasi! Pakko päästä itsekin pian...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Itsekin kyllä tykkään näistä miehen ottamista luontokuvista kovasti. Etenkin tuo keskimmäinen kuva on jotenkin tosi kiva. :)

      Poista