maanantai 11. heinäkuuta 2016

Pietarsaaressa

Tänään kävin muutaman tunnin reissun Jeppiksessä eli Pietarsaaressa. Piti keksiä jotakin ajankuluksi, kun mies nukkui yövuoron jäljiltä ja lenkille en viitsinyt lähteä, kun on ollut vähän flunssainen olo jo muutaman päivän. Muina päivinä olen siitä huolimatta lenkkeillyt ja se ei ole ollut mikään fiksu juttu, sillä illalla on ollut aina melko tukkoinen olo. Koska en ole tänä kesänä Jeppiksessä ajan kanssa käynyt, oli siihen nyt hyvä tilaisuus. Kevään aikana olemme käyneet siellä yhdessä muutaman kerran, mm. testaamassa Friends & Brgrs hampurilaiset (pienet annokset hintaansa nähden...). Jeppis onkin meille sellainen paikka, mihin tulee lähdettyä aina silloin tällöin ajelulle mutta kaupungilla emme läheskään aina edes käy. Melkeinpä poikkeuksetta ajelemme sinne Rantatietä pitkin, vaikka reitti onkin hitaampi. Maisemat sillä reitillä on kuitenkin hienot!

Tällä kertaa, kun olin yksin liikenteessä, jätin auton Prisman parkkipaikalle ja kävelin siitä keskustaan. Keskustassa on kiva puistoalue, Skolparken, missä on paljon erilaisia kasveja. En ollut aiemmin tuolla käynyt vaan aina mennyt vain siitä vierestä. Nyt tuli kuitenkin sekin katsastettua ja olin suorastaan yllättynyt kasvien määrästä.Puistoilun jälkeen suuntasin keskustan kävelykadulle ja kävin muutamassa putiikissa. Ostokset eivät olleet kovin isot, paita ja korvikset. Aikani keskustassa pyörittyä lähdin takaisin autolle ja matkalta ostin pehmiksen. Lounasta ei tehnyt mieli, kun söin niin ison aamupalan ennen lähtöä.

Ihmettelin tuossa miehelle, että jotenkin Pietarsaari tuntuu minusta isommalta paikalta kuin Kokkola ja siellä on nätimpi keskusta sekä paljon hienoja vanhoja rakennuksia. Onhan Kokkolassakin omat hyvät puolensa, esimerkiksi Neristan mutta jokin tuossa Jeppiksessäkin vain viehättää. Ehkä se on se, kun siellä ei tule ihan joka päivä käytyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti