sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Valmistujaisjuhlat

Kuten jossakin aiemmassa postauksessa mainitsin, mies valmistui kemiantekniikan insinööriksi toukokuussa. Eilen juhlistimme tätä saavutusta muutaman lähimmän kaverin kanssa. Juhlia varten tein seuraavanlaisen menun.

Mausteinen jauhelihapitsa

Pohja

2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä

Täyte

naudanjauhelihaa mausteena bbq-kastike, chilimausteseos ja mustapippuri
uutta sipulia
persikkaa
ketsuppia
emmental- ja mozzarellaraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaulitse taikina ohueksi pohjaksi. Paista jauheliha pannulla ja mausta se. Leikkaa sipuli ja persikka sopivan kokoisiksi. Lisää pohjan päälle ketsuppi, jauheliha, sipulia, persikkaa sekä juustoraastetta oman maun mukaan. Paista 225 asteisessa uunissa kypsäksi.

Lohipiirakka

Pohja

2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
ripaus suolaa
150 g pehmeää voita
3 rkl kylmää vettä

Täyte

kylmäsavulohta suikaloituna
uutta sipulia
mustapippuria
2 kananmunaa
2,5 dl Valion yrttiruokakermaa
(emmental- ja mozzarellaraastetta)

Sekoita jauhot, suola ja voi keskenään. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina vuokaan. Laita pohjan päälle lohisuikaleet niin, että pohja peittyy ja ripottele päälle uutta sipulia sekä mustapippuria. Sekoita kananmunat ja kerma ja kaada seos vuokaan. Lisää päälle juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes näyttää kypsältä.

Suolaisten leivonnaisten lisäksi meillä oli suolaisena ruokana cocktailpiirakoita ja munavoita sekä salaattia, jossa oli jääsalaattia, versosekoitusta, kirsikkatomaatteja, vesimelonia ja lisäksi fetaa ja suolapähkinöitä.





Jälkkäriksi tein kaksi eri kakkua, jotka onnistuivat erityisen hyvin! :)


Pätkiskakku

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g pehmeää voita
1 prk kermaviiliä
vajaa pussi Pätkiksiä
3 kananmunaa

Kuorrutus

200 g taloussuklaata
100 g voita
karkkirouhetta
(sokerimassaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa rasva, kermaviili, murustellut pätkikset ja kananmunat. Lisää toisen kulhon sisältö toiseen ja sekoita. Kaada esim. leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30-40 min. Itse paistan vain 30 min, jolloin kakku jää keskeltä melko pehmeäksi. Kuorrutusta varten sulata suklaa ja voi ja kaada seos erissä jäähtyneen pohjan päälle. Kakku on kyllä hyvä ilman kuorrutustakin!


Mansikkabritakakku

Pohja

125 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki

2 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte/koristelu

2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa
1 l mansikoita

Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotelleen seokseen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Marenkia varten vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia. Jäähdytä pohja ja leikkaa se kahteen osaan.

Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää joukkoon rahka. Pilko mansikat. Laita puolet kermaseoksesta ja mansikkapaloista pohjan päälle ja lisää päälle toinen pohja. Laita loput kermaseoksesta ja mansikoista kakun päälle.


Juomana meillä oli mehua, kivennäisvettä, kahvia, teetä ja boolia. Tässä vielä booliohje. :)

Booli

3 dl vodkaa (40 %)
3 dl Cointreau-likööriä (40 %)
7 dl omenalikööriä (15 %)
3 l sitruunakivennäisvettä
1,5 l sitruunalimsaa
limeviipaleita ja jääpaloja

Kaada boolimaljaan ensin alkoholit ja sitten hapolliset juomat. Lisää lopuksi limeviipaleita ja jäitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti