perjantai 5. elokuuta 2016

Helsingin reissu osa 1

Olimme tällä viikolla neljän päivän minilomalla miehen kanssa Helsingissä. Maanantaina olimme perillä puoli kuuden maissa, joten veimme tavarat pikaisesti hotellille ja lähdimme sitten syömään. Valitsimme ruokapaikaksi bar9:n, koska se oli aika kehuttu Tripadvisorissa ja ruokalista vaikutti hyvältä. Ysibaari osoittautui oikein rennoksi illallispaikaksi ja ruoka oli hyvää ja kohtuullisen hintaista. Minä otin ruuaksi lohipastaa ja mies kanapastaa. Ruuan jälkeen kiertelimme kaupungilla ja kävimme mm. Tähtitorninvuoren puistossa sekä Kaivopuistossa, Cafe Ursulassa, Meripuistossa, Esplanadin puistossa ja Tuomiokirkolla.

Tiistaina lähdimme aamupalan jälkeen kohti keskustaa, kävimme Forumissa ja menimme Esplanadia pitkin Kauppatorille ja siitä Katajanokalle. Esplanadilla kävmme Kappelissa juomilla ja Katajanokalla pysähdyimme Robert's Coffeessa. Sieltä jatkoimme takaisin keskustaan ja haimme Stokkalta lounasta, jonka söimme Meripuistossa. Lounaan jälkeen jatkoimme rantaa pitkin Kaivopuistoon, missä mies kävi hyppäämässä Suomen korkeimman benji-hypyn (150 metriä!!!). Tuo on ollut yksi hänen unelmansa jo kauan aikaa ja nyt se päästiin toteuttamaan. Seuraavaksi kuulemma laskuvarjohyppy. :D Hypyn jälkeen lähdimme rantaa pitkin keskustaan päin ja kävimme mm. Kauppahallissa, Forumissa, kuohujuomilla Santa Fen terassilla sekä hamppareilla Iguanassa.
Hotellimme oli Radisson Blu Aleksanteri, joka sijaitsee Punavuoressa. Sijainti oli hyvä, vähän rauhallisemmalla paikalla mutta kuitenkin ihan keskustan vieressä. Meillä huoneen hintaan kuului aamupala, joten kävimme sen syömässä joka aamu. Aamupala erikseen ostettuna maksaa 21 e/henkilö, mikä on ainakin minun mielestäni aivan liian kallis, vaikka se monipuolinen olikin. Hotelli maksoi noin 280 e/3 yötä eli ei ollut mikään hirveän kallis ottaen huomioon Suomen hintatason.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti