tiistai 23. elokuuta 2016

Papu-pastalaatikko ja enchiladat

Välillä ei meinaa millään keksiä, että mitä tekisi ruuaksi. Arkena tykkään tehdä ruuaksi jotakin sellaista, mitä voi tehdä kerralla isomman annoksen ja ottaa helposti myös töihin evääksi. Yhtenä päivänä katselin kaappien sisältöjä ja sen mukaan tein tuollaista papu-pastalaatikkoa, mikä oli oikein hyvää ja täyttävää.

Papu-pastalaatiiko

2 dl täysjyväpastaa
pieni sipuli
tilkka oliiviöljyä
1 tlk yrttitomaattimurskaa
1 tlk kidneypapuja
1 tlk mustapapuja
vihreää pestoa, yrttisuolaa ja mustapippuria (maun mukaan)
juustoraastetta

Keitä pasta lähes kypsäksi, huuhtele ja valuta. Silppua sipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää pannulle tomaattimurska, huuhdellut, valutetut pavut ja mausteet. Anna porista hetken aikaa. Laita pasta ja tomaattikastike uunivuokaan ja sekoita. Lisää päälle juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tänä viikonloppuna teimme ensimmäisen kerran enchiladoja, joiden reseptin mies löysi netistä. Ensin teimme niitä vain jauhelihaversiona mutta heti seuraavana päivänä minun piti saada niitä itsellenikin ja valitsin täytteeksi tofun. Pavut olisivat myös toimineet hyvin mutta meillä ei ollut niitä sillä hetkellä.

Enchiladat

Lihaversio

400 g naudan jauhelihaa
oliiviöljyä
vajaa pussi Enchilada Spice Mix-mausteseosta
1 prk Chunky salsa medium-kastiketta
3 dl juustoraastetta
tomaatti
tortillapohjia

Tofuversio

pieni sipuli
1 pkt tofua
oliiviöljyä
n. 1 rkl Enchilada Spice Mix-mausteseosta (enempää ei miehen ruuasta jäänyt :D)
hieman soijakastiketta
1 prk Chunky salsa medium-kastiketta
3 dl juustoraastetta
tomaatti
tortillapohjia

Lihatäyte: Ruskista jauheliha oliiviöljyssä ja mausta se. Lisää puolet salsakastikkeesta ja juustoraasteesta, sekoita ja kuumenna. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Annostele täytettä tortillapohjille ja lisää päälle tomaattikuutioita. Kääri rullalle ja laita voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle loput salsakastikkeesta ja juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.

Tofuversio: Silppua sipuli ja kuutioi tofu. Paista molempia oliiviöljyssä ja lisää mausteet. Lisää puolet salsakastikkeesta ja juustoraasteesta, sekoita ja kuumenna. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Annostele täytettä tortillapohjille ja lisää päälle tomaattikuutioita. Kääri rullalle ja laita voideltuun uunivuokaan (tai leivinpaperin päälle, kuten minä tein). Lisää päälle loput salsakastikkeesta ja juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.

Tarjoile enchiladat ranskankerman/kermaviilin sekä kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti