sunnuntai 7. elokuuta 2016

Pariisi 2012

Meillä ei ole mitään uusia reissuja tiedossa lähiaikoina, mutta ajattelin tehdä pienen postaussarjan matkoista aikaa ennen blogia. :) Meidän matkustelu sai kunnolla alkunsa kesällä 2012, jolloin matkustimme Pariisiin peräti kymmeneksi päiväksi. Tuo oli meidän molempien ensimmäinen oikea ulkomaanmatka ja muistan vieläkin kuinka jännittävää kaikki oli. Minä olin käynyt joskus yläasteella Tartossa ja yhdessä olimme käyneet Haaparannassa, mutta sen kummemmin emme olleet Suomen ulkopuolella reissanneet.

Varasimme reissun Ebookersista emmekä ottaneet kohteesta kauheasti selvää etukäteen. Hotellin löytäminen tuntui aluksi vähän epätoivoiselta, sillä meillä ei ollut karttaa mukana. Ei siinä onneksi loppujen lopuksi kovin kauan mennyt, sillä tiesimme kuitenkin aika tarkkaan sen sijainnin ja oli meillä osoite paperilla. Tuon jälkeen olen aina katsonut jo kotona tarkan reitin hotellille. :D Majapaikkamme sijaitsi Gare du Nordin aseman vieressä ja sijainti oli kätevä, vaikkei se keskustassa ollutkaan. Bussit, junat ja metrot lähtivät ihan vierestä ja bussilla kuljimmekin lähes päivittäin. Junalla hoitui lentokenttäkuljetukset sekä Disneylandissa käynti. Metro tuntui tuolloin liian monimutkaiselta, joten sitä emme käyttäneet.

Reissun aikana ehdimme mielestämme nähdä vain pienen osan Pariisia, eikä ihme, sillä onhan se aivan valtava kaupunki! Iso osa matkastamme kului päämäärättömään kiertelyyn (parasta matkoilla!), mutta toki kävimme katsomassa nähtävyyksiäkin. Esimerkiksi Eiffel-torni, Riemukaari, Notre Dame, Louvre, Moulin Rouge, Sacre Coeur sekä Disnelyland mahtuivat listallemme. Samoin Seinen ranta, Avenue des Champs Elysees, Rue de Rivoli sekä Louvren lähellä oleva pieni huvipuisto. Paljon kävelimme myös pieniä katuja pitkin, jotka olivat rauhallisempia kuin nämä nähtävyyksien ympäristöt. Pariisin matkalla tulikin käveltyä enemmän kuin missään muualla, mutta näin pääsimme näkemään PALJON! :) Pariisissa on myös monia kivoja puistoja, joista muutamissa kävimme istuskelemassa.

Eiffel-tornissa emme käyneet ylhäällä, sillä jonot olivat todella pitkät. Mutta tornin läheisyydessä kävimme useampana päivänä, niin päiväsaikaan kuin illallakin.Riemukaarella kävimme ylhäällä ja sieltä näki hyvin kuinka suuresta kaupungista on kyse.Notre Damella kävimme sisällä kiertelemässä mutta ylös emme jaksaneet jonottaa.


Louvressakin jäi kokonainen kerros käymättä, sillä kyse on aivan valtavasta museosta. Pääsimme Louvreen ilmaiseksi, sillä ainakin tuolloin alle 25 v. EU:n kansalainen pääsi sinne passia näyttämällä.

Moulin Rougen ja Sacre Coeurin näimme vain ulkoa. Ne ovat sen verran lähekkäin, että kannattaa samalla kertaa käydä molemmat katsastamssa.Disneylandissa olimme koko päivän ja sielläkään emme jaksaneet laitteisiin juuri jonottaa. Päivä kului muutenkin niin nopeasti! Disneyland-liput olivat kalliit (75 e/kpl), mutta se oli kyllä todellakin sen arvoista.
Seinen rannalla on paljon kauniita rakennuksia.Champs Elysees on kaunis katu, jonka varrella on kauppoja H&M:stä Vuittoniin. Kadun toisessa päässä on Riemukaari.


Tässä pienessä huvipuistossa kävimme maailmanpyörässä ja lisäksi mies kävi yksin hurjemmassa laitteessa. Siellä söin myös elämäni ensimmäiset churrot. :) Viereinen katu on Rue de Rivoli, jonka varrelta löytyy paljon putiikkeja.


Pariisin Hard Rock Cafe oli ensimmäinen kyseisen ketjun ravintola, missä kävimme. Sen jälkeen olemme käyneet myös Rooman, Maltan, Nizzan ja Barcelonan ravintoloissa. Wienissä taisimme skipata sen, sillä ovathan ne keskenään aika samanlaisia.


Starbucksissa ei tule usein käytyä, vaikka niitä melkein joka kaupungista löytyykin. Oli muuten suorastaan liian makeaa tuo mansikkafrappe.


Tässä ravintolassa mojitoa olisi saanut myös shamppanja-versiona, mutta me tyydyimme tavallisiin. :)


Hintataso Pariisissa ei ole mistään halvimmasta päästä, mutta edullisempiakin paikkoja löytyi. Täytetyt patongit olivat paikasta riippuen reilusta parista eurosta ylöspäin ja lämpimät ruuat olivat aikalailla Suomen hintatasoa. Ruuan hintaan vaikutti ihan älyttömästi sijainti. Julkinen liikenne oli edullista Suomeen verrattuna ja toimi myös hyvin.

Kahdesta muusta matkasta teen myös postauksen tässä lähiaikoina. Loput matkat löytyykin jo blogista valmiiksi. :) Nyt ulos lenkille, sillä siellä on ihan mahtavaa sää! Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti