perjantai 26. elokuuta 2016

Pätkiskakku

Pätkiskakku on yksi niistä varmoista leivonnaisista, mitä löytyy meiltä lähes joka juhlasta. Tänään mies halusi viedä töihin kakun ja niinpä leivoin eilen pätkiskakun miehen työkavereille. Toinen helppo vaihtoehto on Key lime pie, jonka myös tein eilen mutta se jätettiin nyt pakastimeen odottamaan. Mies meinasi aluksi viedä molemmat mutta tulikin siihen tulokseen, että yksi riittää. Olen aiemminkin tehnyt limepiirakan pakastimeen ja hyvin säilyi. Koristeet tietysti laitetaan vasta ennen tarjoilua.

Pätkiskakku

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g pehmeää voita
1 prk kermaviiliä
vajaa pussi Pätkiksiä
3 kananmunaa

Kuorrutus

200 g taloussuklaata
100 g voita
karkkirouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa rasva, kermaviili, murustellut pätkikset ja kananmunat. Lisää toisen kulhon sisältö toiseen ja sekoita. Kaada esim. leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30-40 min. Itse paistan vain 30 min, jolloin kakku jää keskeltä melko pehmeäksi. Kuorrutusta varten sulata suklaa ja voi ja kaada seos erissä jäähtyneen pohjan päälle. Tuolla ohjeella kuorrutusta tulee hyvinkin ruhtinaallisesti ja vähän vähempikin riittää. Meilläkin jäi tuota nyt yli, mutta eiköhän se vaikka jäätelön seassa mene. :) Karkkirouhe oli tällä kertaa Pandan suklaasydämiä, jotka murskattiin koneella.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!
    Pätkiskakku on hyvää.
    Olen myös muutaman kerran tehnyt!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi lempparini. Hyvää viikonloppua! :)

      Poista