torstai 11. elokuuta 2016

Rooma 2012-2013

Viimeinen reissupostaus vanhoista reissuista tulee tässä. Pariisin matkasta innostuneena halusin lähteä matkalle myös uudeksi vuodeksi. Vaihtoehdot rajautuivat Barcelonaan ja Roomaan, joista jälkimmäinen vei tuolloin voiton. Tämänkin reissun varasimme Ebookersista. Rooma oli ihan nappikohde tuohon aikaan, sillä siellä oli lämpötilat 15 asteen molemmin puolin ja aurinko paistoi joka päivä! Meidän hotelli oli taas keskustan ulkopuolella, mutta vieressä oli metroasema ja Roomassa tajusimme jopa käyttää metroa. :D Tällä reissulla olimme viikon ja se oli ihan sopivan pitkä aika mielestäni. Nähtävyyksiä emme varsinaisesti kierrelleet, mutta muutama tunnettu paikka piti tietysti katsastaa. Esimerkiksi Colosseum, Forum Romanum, Espanjalaiset portaat, Pantheon ja Fontana di Trevi tuli nähtyä, osa useammankin kerran. Näiden lisäksi kävimme Trasteveressa torilla, Monte Mario-kukkulalla (kannattaa ehdottomasti käydä!) ja kiertelimme vain ympäri kaupunkia.

Uuttavuotta juhlimme keskustassa, missä oli paljon muitakin juhlijoita. Raketteja meillä ei ollut, mutta ostimme vilkkuvat valopinssit torikauppiaalta ja tietysti juhlajuomaa meillä oli mukana. :) Vuoden vaihtuessa sain kokea melkoisen yllätyksen, sillä mies kosi minua!!! <3 Loppureissu meni siis aiempaakin onnellisemmissa fiiliksissä. Kosinnan lisäksi Rooman matkalta muistelen erityisellä lämmöllä ruokaa. Olen suuri italialaisen ruuan ystävä ja tuolla reissulla olen syönyt esimerkiksi parasta pitsaa ikinä. Rooman hintataso oli mielestäni Pariisia edullisempi ja kohtuuhintaisia ravintoloita löytyi helposti. Julkinen liikenne toimi hyvin ja hinta ei päätä huimannut!


Kuudennessa kuvassa näkyy karu totuus turistien määrästä... Ihan älyttömästi oli porukkaa uuteen vuoteen asti ja sitten hiljeni, ainakin osittain. Onneksi tuota turistimassaa pääsi helposti pakoon, se kun keskittyi lähinnä nähtävyyksille. Kesällä en ehkä Roomaan itse menisi, sillä kaupunki on varmaan ihan tukahduttavan kuuma ja täynnä turisteja, mikä ei ole minun mielestäni kivalta kuulostava yhtälö!

4 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Olisi kyllä kiva käydä Roomassa. Viime visiitistä on aikaa...hmm...30 vuotta!!! Interraililla kävin nuorena. On varmaan muuttunut aika paljon vaikka muistan että silloinkin turisteja ja villikissoja oli joka paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat taitaa olla kaikki miehen ottamia... :) Tykkäsin kyllä Roomasta turisteista huolimatta. Kissoja me ei nähty kuin muutama. Mielelläni menisin kyllä joskus uudestaankin, vaikka samoihin aikoihin tai vähän keväämmällä.

   Poista
 2. Ihania Rooma kuvia!
  Italiassa ollaan käyty parikin kertaa, muttei koskaan Roomassa.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista