maanantai 5. syyskuuta 2016

Myslipatukat

Myslipatukat

5 dl kaurahiutaleita
1 dl hunajaa
50 g voita
0,5 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
2 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja banaanilastuja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Paahda kaurahiutaleita 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia välillä käännellen. Mittaa kattilaan hunaja, voi, fariinisokeri ja suola. Kuumenna seosta sekoittaen niin, että se on tasaista. Rouhi pähkinät ja pienennä banaanilastut. Kaada kaurahiutaleet, pähkinärouhe ja banaanilastut isoon kulhoon. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita. Lisää sitten hunajaseos ja sekoita. Painele seos tiukasti leivinpaperilla vuorattuun astiaan kostutetuin sormin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi. Minä tein tästä 12 suunnilleen samankokoista myslipatukkaa kuin kaupan valmiit ovat. Banaani ei juurikaan maistunut, eli olisi voinut laittaa vaikka tuplamäärän. Silloin ehkä vähentäisin sokerin määrän puoleen.


Olen tehnyt myslipatukoita useamman kerran tämän vuoden puolella, aina hyvin samankaltaisella ohjeella. Myös mantelit, rusinat, kuivattu aprikoosi ja monet muut pähkinät ja kuivatut marjat ja hedelmät sopivat näihin. Kannattaa kokeilla! :)

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje!
    Minun on monesti pitänyt myslipatukoita tehdä, mutta on vaan jäänyt tekemättä.
    Kiitos ohjeesta, jos vaikka saisin aikaiseksi tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Saa just sellaisia kuin haluaa. :)

      Poista