torstai 20. lokakuuta 2016

Jauhelihapiirakka

Eilen tein miehelle jauhelihapiirakkaa, jonka ohjeen löysin täältä. Tässä on vielä oma versioni, vaikka en minä sitä paljon muuttanut.

Jauhelihapiirakka

Pohja

125 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte

oliiviöljyä
400 g naudan jauhelihaa
pieni sipuli
puolikas paprika
1 tl yrttisuolaa
0,5 tl basilikaa
0,5 tl oreganoa
mustapippuria

Väliin ja päälle

1 kananmuna
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
0,5 dl maitoa
2 tl sinappia (Kotisinappi)
2 dl emmentalraastetta

Aloita pohjan valmistuksella. Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Täytettä varten ruskista jauheliha öljyssä ja pilko sipuli sekä paprika. Lisää ruskistuneen jauhelihan joukkoon sipuli, paprika ja mausteet ja anna kypsyä hetken aikaa.

Sekoita väliin ja päälle tulevaa kerrosta varten kaikki muut ainekset paitsi juustoraaste. Lisää tästä puolet pohjan päälle, sitten 1 dl juustoraastetta ja jauhelihatäyte. Lisää loppuseos jauhelihatäytteen päälle ja vielä viimeiseksi 1 dl juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Minä lisäsin paiston jälkeen päälle vielä vähän rucolaa, kun sitä sattui jääkaapissa olemaan.

2 kommenttia: