keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Hampurilaiset

Sunnuntaina teimme ruuaksi hampurilaiset, joita söimme lounaalla ja päivällisellä. Tein itse sämpylät, jauhelihapihvit, kasvispihvit ja ranskalaiset ja lisukkeet olivat sitten kaupan valmiita. Sämpylät tein tällä yösämpylöiden ohjeella, mutta hunaja ja siemenet jäivät tällä kertaa pois. Annoin taikinan kohota lämpimässä, joten muutama tunti riitti sen kohottamiseen, vaikka tein sen kylmään veteen. Jauhelihapihvit olivat simppelit, tällä kertaa tein ne ilman korppujauhoja ja kananmunaa. Laitoin lihan sekaan vain öljyä, mausteita ja kourallisen fetamurua. Kasvispihvit tein näin:

Kasvispihvit

1 tlk kikherneitä huuhdeltuina
porkkana kuorittuna
puolikas paprika puhdistettuna
kourallinen fetaa
kananmuna
loraus oliiviöljyä
savupaprikajauhetta
mustapippuria
cayennepippuria

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Kun seos on tasaista, nostele nokareita leivinpaperille ja painele littanaksi. Minä tein tästä määrästä 7 pihviä. Paista 225 asteisessa uunissa kypsiksi.

Pihvien lisäksi laitoimme burgereiden väliin majoneesia, ketsuppia, sinappia, cheddaria, salaattia, tomaattia ja suolakurkkua. Ranskalaiset leikkasin monitoimikoneella kuorellisista perunoista. Sitten vain reilusti oliiviöljyä perunoiden joukkoon ja mausteeksi riittää yrttisuola ja mustapippuri. Ranskalaiset paistoin 225 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti