lauantai 5. marraskuuta 2016

Kinkkupiirakka

Eilen leivoin kinkkupiirakkaa tätä jauhelihapiirakan ohjetta soveltaen. Voi loppui kesken, mutta kuulemma oli ihan hyvää noinkin. Laitan ohjeeseen kuitenkin tuon määrän, millä olisin tehnyt jos voita olisi ollut tarpeeksi. :D

Kinkkupiirakka

Pohja

125 g pehmeää voita (laitoin ehkä noin puolet tästä, sillä meillä ei ollut enempää)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte

150 g kinkkusiivuja
mustapippuria
persiljasilppua
puolikas paprika
ripaus yrttisuolaa

Väliin ja päälle

1 kananmuna
200 g ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl maitoa
3 dl emmentalraastetta

Lisäksi laitoin päälle kourallisen fetamurua ja hieman persiljasilppua. Nämä ei varmastikaan ole välttämättömiä.

Aloita pohjan valmistuksella. Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Sekoita väliin ja päälle tulevaa kerrosta varten kaikki muut ainekset paitsi juustoraaste. Lisää tästä puolet pohjan päälle ja sitten 1 dl juustoraastetta.

Silppua kinkkusiivut ja paloittele paprika. Lisää kinkku pohjan päälle ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle persiljasilppua. Lisää sitten paprikapalat, yrttisuolaa ja vielä hieman lisää mustapippuria. (Toki voit tehdä täytteen aineksista yhtenäisen seoksen.)

Lisää loput tuorejuustoseoksesta täytteiden päälle ja vielä viimeiseksi 2 dl juustoraastetta (ja fetamuru). Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. (Lisää persilja valmiin piirakan päälle.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti