lauantai 5. marraskuuta 2016

Pyhäinpäivän ruokia

Pyhäinpäivän aloitimme hyvällä aamiaisella, mihin kuului mm. uuniriisipuuroa, cocktailpiirakoita ja smoothiet. Tuon aamiaisen voimin jaksoi hyvin käydä kävelyllä ja laittaa myöhemmin päivällä herkullista päivällistä. Uuniriisipuuron tein pakkauksen ohjeen mukaan ja cocktailpiirakat olivat kaupan pakastealtaasta. Smoothiet olivat hyvin simppelit; 100 g mustaherukoita, banaani, 2 satsumaa ja 3 dl Alpron vaniljasoijamaitoa.





Päivälliseksi tein hyvin samanlaista ruokaa kuin viime viikonloppunakin. Tällä kertaa tein bataatin sijasta lohkoperunoita, smetanakastikkeessa oli tuplamäärä smetanaa ja sitruuna jäi pois, kun sitä ei ollut. Kasviskeittoa kokeilin taas hieman eri tavalla ja tässäpä on ohje siihen.

Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista

keskikokoinen bataatti
2 porkkanaa
pieni sipuli
paprika
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 dl ruokakermaa
4 dl vettä
50 g Koskenlaskija voimakasta
kasvisliemikuutio
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
(päälle suolapähkinöitä ja persiljaa)

Kuori bataatti, porkkanat ja sipuli. Leikkaa lohkoiksi. Puhdista paprika ja leikkaa lohkoiksi. Laita kasvikset uunipellille, lisää päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Kypsennä 200 asteisessa uunissa pehmeiksi. Laita kypsät kasvikset tehosekoittimeen ja lisää kerma. Kun seos on tasaista, siirrä se kattilaan ja lisää loput ainekset. Kuumenna kunnes Koskenlaskija ja liemikuutio ovat sulaneet.



Mukavaa iltaa kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Kaunis kattaus aamupalalla!
    Ja nami mitä herkkuja olet taas tehnyt!
    Uuniriisipuuroa en ole koskaan tehnyt.
    Pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Minä teen riisipuuron lähes aina uunissa, koska se on mielestäni helpompi tapa. :)

      Poista