sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Rakennusprojekti: Alkumetreillä

Kuten blogia aiemmin lukeneet tietävät, olemme etsineet omaa kotia jo yli puolitoista vuotta. Sopivaa kohdetta ei vain ole löytynyt, joten olemme päättäneet rakentaa talon itse. Aiemmin emme olleet varmoja tälle paikkakunnalle jäämisestä, joten emme ajatelleet rakentamista niin vakavasti. Nyt meillä molemmilla on työpaikka täällä, joten uskallamme ryhtyä tähän projektiin.

Lokakuussa haimme kaupungin tonttia ja marraskuun 15. päivä olleessa tonttiarvonnassa arpaonni suosi ja saimme tontin. Tontilla on kokoa 1008 neliötä ja sille saa tehdä 1-kerroksisen harjakattoisen talon ja autosuojan talon yhteyteen tai erillisenä rakennuksena. Meille tulee erillinen rakennus.

Tuleva talomme on hirsitalo ja autotallin teemme kappaletavarasta. Hirsitalo tuntui meille sopivalta vaihtoehdolta monestakin syystä. Kun tonttiasia oli selvinnyt, lähetimme tarjouspyyntöjä yhteensä kuudelle hirsivalmistajalle (Finnlamelli, Honka, Kontio, Kuusamo, Mammutti ja Syöte-Huvilat). Finnlamellin, Kontion ja Kuusamon edustajat tapasimme henkilökohtaisesti ja muiden kanssa asioimme puhelimen ja sähköpostin välityksellä.

Päädyimme lopulta Finnlamellin tarjoukseen ja kirjoitimme sopimuksen aiemmin tällä viikolla. Talopaketin toimitus on sovittu viikolle 20 ja ennen sitä pitää tietysti olla paljon asioita tehtynä. Aiomme osallistua itse rakennustöihin PALJON, mutta tarvitsemme kuitenkin maatöihin, putki- ja sähkötöihin sekä talon pystytykseen, lattiavaluun ym. ulkopuolista työvoimaa. Lisäksi pitää tietysti olla vastaava työnjohtaja, joka meillä on onneksi jo hankittuna.

Mies on aiemmalta koulutukseltaan rakennusmies, joten hän tekee hyvin pitkälti talon sisäpuolen. Tämä tietysti aiheuttaa sen, ettei talo ole valmis niin pian, mutta toisaalta säästämme paljon rahaa. Minä aion myös viettää kesälomani raksalla ja toivottavasti saan siellä jotakin aikaiseksi. Minun hommia on mm. hirsien käsittelyt ja teippaukset ym. pienemmät hommat sekä tietysti siivous.

Voisin myöhemmin kirjoitella tulevan talon pohjaratkaisusta sekä talopaketin sisällöstä ja projektin aikataulusta. Tällä hetkellä työn alla on etsiä tekijät maatöille, putki- ja sähkötöille sekä rakennusporukka talon pystytystä ym. varten. Toivottavasti nämä selviävät pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti