torstai 22. joulukuuta 2016

Valkosuklaa-pistaasikeksit ja pullaa

Eilen leivoin joulua varten valkosuklaa-pistaasikeksejä ja korvapuusteja sekä omena-kanelipullaa. Keksien ohjeen otin Sarin kotona-blogista, vähensin vain makeutta niistä hieman. Pullaa tein tällä tutulla ohjeella. Tällä kertaa jaoin taikinan neljään osaan ja tein puolet korvapuusteja ja puolet täytin omena-kanelimarmeladilla.

Valkosuklaa-pistaasikeksit

200 g voita
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
80 g valkosuklaata
reilu desi kuorellisia suolattuja pistaaseja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

koristeluun valkosuklaata ja pistaaseja

Rouhi valkosuklaa ja kuori ja rouhi pistaasit. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää joukkoon valkosuklaa- ja pistaasirouhe. Lisää lopuksi sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi. Ota taikinasta nokareita, pyörittele palloiksi ja litistä hieman (minusta tämä oli helpoin tapa tehdä keksejä ja tuli myös nätimpiä näin). Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Keksit leviävät uunissa, joten kannattaa jättää kunnon välit, kun laittaa niitä pellille. Kun keksit ovat jäähtyneet, koristele valkosuklaalla ja pistaasirouheella (minä koristelin vain osan).



Mukavaa päivää! :)

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää leipomukset!
    Pullaa en ehtinyt tänä jouluna leipomaan.
    Mukavaa torstaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle myös ja kiitos reseptistä! :)

      Poista