torstai 5. tammikuuta 2017

Rakennusprojekti: Millainen talo meille tulee?

Talon pohjaratkaisu on oikeastaan alusta asti ollut meille aika selvä. Pohja on yksinkertainen, hukkaneliöitä on vähän ja saamme mahdutettua taloon kaiken muun paitsi erillisen teknisen tilan. Neliöitä taloon tulee 109 m2. Talon pohja on muokattu versio Finnlamellin Sara 115A-nimisestä pohjasta. Meidän talossa kylpyhuoneen järjestys tulee olemaan erilainen, kylpyhuoneesta menee ovi makuuhuoneeseen, taloa on pidennetty keittiö-olohuoneen kohdalta 50 cm ja tuulikaappia ei ole. Lisäksi talon pohja on peilikuva tuohon Finnlamellin sivuilla olevaan pohjaan nähden.

Keittiön ja olohuoneen kohdalle tulee korotettu sisäkatto. Väliseinät tulevat olemaan kipsilevyä, koska emme halua liikaa puupintaa. Hirsiseinät käsittelemme sisältä vaaleiksi ja ulkomaaliksi olemme miettineet jotakin vaaleaa harmaansävyä. Sisäkattomateriaali on melko varmasti mdf-paneelia, koska haluamme valkoisen katon ja puu menisi tässä vähän hukkaan. Kosteisiin tiloihin tulee tietysti puukatto. Vesikatto tulee olemaan tummanharmaata pystysaumapeltikatetta.

Eri pintamateriaali- ja kalustevaihtoehtoja olemme jo jonkin verran tutkineet oikeastaan kaikkien huoneiden osalta, mutta näin alkuvaiheessa mitään ei ole vielä päätetty. Mies suunnittelee saunan ja minä en siihen puutu mutta keittiö on sitten enemmän minun vastuulla. Olemme jo tavanneet yhden kalustemyyjän, jolta saamme ensi viikolla tarjouksen koko talon kaaapistoista ym. Pitää vielä muutama muu varmaankin tavata. Lisäksi meillä on jo muutamia tarjouksia muistakin asioista, mutta paljon pitää vielä kysellä. Saamme lopulliset talokuvat vasta loppiaisen jälkeen, jolloin voimme kunnolla lähettää tarjouspyyntöjä eri firmoihin. Sen jälkeen pitäisikin aika pian jo päättää kaikkien eri työvaiheiden tekijät ja hakea rakennuslupaa!

Yritän kiireen keskellä aina välillä käydä päivittelemässä rakennuskuulumisia ja vastaan kyllä mielelläni kaikkiin kysymyksiin, joihin vain osaan vastata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti