perjantai 3. maaliskuuta 2017

Bruschetta, lohirisotto ja kerrosjälkiruoka

Tänään oli sellainen fiilis, että olisi mukava kokkailla jotakin italialaistyyppistä. Reissukuume meinaa olla tällä hetkellä, mutta pitää nyt maltaa vielä ja keskittyä vain tuohon taloprojektiin. Onneksi ruuan puolesta reissun voi osittain tuoda kotiin. :)

Bruschetta

tomaatti
pala punasipulia
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
vaaleaa leipää (meillä rapeakuorinen kauralimppu)

Paloittele tomaatti ja silppua sipuli ja basilika. Sekoita keskenään tomaatti, sipuli, basilika, mausteet ja öljy ja jätä marinoitumaan. Leikkaa leivästä ohuita siivuja  ja paista ne pannulla öljytilkassa. Lisää täyte leipien päälle ja tarjoile heti.


Lohirisotto

pieni sipuli
oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
n. 7 dl vettä
n. 250 g kylmäsavulohta
1 dl parmesanraastetta
nokare voita
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Silppua sipuli ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle riisi ja kääntele hetken aikaa ennen nesteen lisäystä. Lisää nestettä erissä. Kun neste on imeytynyt ja riisi kypsynyt, lisää joukkoon suikaloitu kylmäsavulohi, parmesanraaste, voi sekä mustapippuri. Sekoita ja anna makujen tasoittua. Lisää basilika vasta ennen tarjoulua.


Kerrosjälkiruoka

2 kpl suklaakeksejä
1 prk Valion vaniljarahkaa
n. 100 g mustikoita

Murustele lasin pohjalle puolikas keksi, lisää 1/4 rahkasta ja 1/4 mustikoista. Toista tämä. Mustikoiden tilalle sopii hyvin muutkin marjat, esim. mansikat tai vadelmat.


Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

2 kommenttia: