torstai 30. maaliskuuta 2017

Kasvispiirakka ja myslipatukat

Viikonloppuna tein kasvispiirakkaa ja myslipatukoita. Kasvispiirakasta jäi kuvat ottamatta, mutta vilaus näkyy edellisessä postauksessa.

Kasvispiirakka

Pohja

125 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte

3 dl kasvissekoitusta (pakaste, meillä tämä)
1 dl fetamurua
2 kananmunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl maitoa
emmentalraastetta
mustapippuria

Aloita pohjan valmistuksella. Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Laita pohjan päälle kasvikset ja fetamuru. Sekoita keskenään kananmunat,  tuorejuusto ja maito ja kaada seos pohjan päälle. Lisää päälle emmentalraastetta ja mustapippuria. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Myslipatukat

6 dl kaurahiutaleita
2 dl rouhittuja pähkinöitä ja manteleita
1 dl hunajaa
50 g voita
0,5 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 dl rusinoita
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Paahda kaurahiutaleita ja pähkinöitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia välillä käännellen. Mittaa kattilaan hunaja, voi, fariinisokeri ja suola. Kuumenna seosta sekoittaen niin, että se on tasaista. Laita kaurahiutale-pähkinäseos ja rusinat isoon kulhoon. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita. Lisää sitten hunajaseos ja sekoita. Painele seos tiukasti leivinpaperilla vuorattuun astiaan kostutetuin sormin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi. Minä tein tästä 12 suunnilleen samankokoista myslipatukkaa kuin kaupan valmiit ovat.


2 kommenttia: