torstai 16. maaliskuuta 2017

Rakennusprojekti: Edistystä jälleen

Pitkään aikaan en ole rakennusprojektista kirjoitellut, kun niin moni asia on ollut kesken. Viime postauksessa kerroinkin, että olimme valinneet rakennusporukan talon pystytystä varten sekä sähkömiehen. Nyt olemme tehneet päätöksen myös maatöiden ja perustuksen tekijöistä. Lisäksi lattian tekijä on lyöty lukkoon ja samoin LVI-firma. Aliurakoitsijat alkaa siis pikkuhiljaa olla päätetty. Vihdoinkin! Osa näistä on päätetty jo kauemman aikaa sitten, mutta LVI-firma päätettiin lopullisesti vasta viikko sitten. Myös näiltä osin päädyimme pitkälti niihin, joita alunperinkin ajattelimme.

Viime postauksessa kerroin myös, että olimme päätyneet kaukolämpöön pitkän pohdinnan tuloksena. No, kaikki ei mene aina niin helposti ja palasimmekin takaisin ilma-vesilämpöpumppuun. Kaukolämmön ongelmaksi muodostui sopimusehdot, kun meille ei tule erillistä teknistä tilaa. Eipähän tarvitse nyt pelätä kaukolämmön hinnannousua. :D

Rakennuslupahakemus me jätettiin 19.2, mutta jouduimme vielä muuttamaan sitä tuon lämmitysjärjestelmän vuoksi 21.2 sekä vaihtamaan asemapiirrosta ja autotallin kuvaa 28.2. Tänään tuli ilmoitus, että lupa on hyväksytty ja se on lainvoimainen 7.4. Asemapiirrosta muutettiin pariinkin otteeseen ennen kuin se kelpasi sekä kaupungille että meille. Tallin kuvat jouduimme uusimaan, koska talli ei ollut kaavamääräysten mukainen. Olemme hakeneet rakennuslupaa sähköisesti, mutta osa liitteistä piti edelleen toimittaa paperimuodossa. Mies vei viime viikolla viimeiset paperit kaupungille, joten yllättävän nopeasti tuo päätös tuli. Toivotaan nyt, ettei mitään yllätyksiä sen suhteen tule!

Olemme myös saaneet LVI- ja sähkösuunnitelmat. LVI-suunnitelmien kanssa venkslattiin taas tovi, mutta nyt niiden pitäisi olla ok. Tämä johtui enemmänkin meistä, kun ei aluksi oikein tiedetty mitä halutaan ja varsinkin autotallin osalta jouduimme pohtimaan asiaa enemmän. Sähkösuunnitelmaa voi vielä rakennusaikanakin vähän muuttaa (paitsi ulkoseinien osalta), mutta tuskinpa siihen kovin suuria muutoksia tulee. Ja harvoinpa ne putkityötkään taitaa mennä täysin LVI-suunnitelmien mukaan. :) Sähkön osalta odottelemme vielä asemapiirrosta, joka pitäisi tämän viikon aikana saada. Sitten voimmekin tehdä sopimuksen sähköyhtiön kanssa. Veden osalta olen jo hakemuksen ja osan liitteistä toimittanut. Vielä pitää yksi liite toimittaa, mutta siihen tarvitsemme putkimiehen apua.

Tontin varaamisesta tuli eilen kuluneeksi 4 kuukautta. Aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti ja joka päivä ollaan jotakin tehty tulevan talon eteen. Muutamat yöunet ollaan jo menetetty stressatessa, mutta onneksi stressi aina helpottaaa, kun saadaan asioita eteenpäin. :) Viime aikoina ollaan keskitytty lähinnä rakenteellisiin seikkoihin eikä sisustusta ole juuri tullut mietittyä. Kalusteetkin ajattelimme vasta kesällä päättää lopullisesti, että mistä otamme. Ollaan niistäkin kuitenkin sen verran monta tarjousta kysytty, että tiedetään hintahaarukka. Ja esim. keittiön osalta ollaan jo päätetty kalusteiden järjestys, joka tietysti pitää sähkö- ja putkitöitä vartenkin tietää. Pintamateriaalien osalta ollaan jo alusta asti tiedetty aika hyvin, mitä halutaan mutta sen tarkemmin ei niitä olla vielä ehditty miettimään. Ne kun ei ole ensimmäisenä hoidettavien asioiden listalla!

Palailen myöhemmin taas tarkentamaan projektin kulkua. Ja ehkäpä ensi kerralla julkaisen jo esim. talon pohjapiirroksen tms. :)

2 kommenttia: