tiistai 18. huhtikuuta 2017

Rahkapiirakka

Halusin leipoa pääsiäiseksi jotain simppeliä ja ei liian makeaa. Kaapista löytyi ainekset rahkapiirakkaan ja sehän sopii pääsiäiseen oikein hyvin! :)

Rahkapiirakka

Pohja

125 g pehmeää voita
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 tlk säilykepersikkaa
400 g maitorahkaa
2,5 dl vaniljakastiketta
2 kananmunaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne seoksen joukkoon. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina siihen tasaisesti. Lado pohjan päälle säilykepersikat, minä käytin viipaleita. Sekoita keskenään maitorahka, vaniljakastike ja kananmunat. Kaada seos persikoiden päälle ja paista 175 asteisessa uunissa, kunnes täyte hyytyy. Minä pidin tätä uunissa noin tunnin. Ensin alatasolla ja sitten nostin ylemmäksi. Rahkapiirakka on parhaimmillaan kylmänä!



Flunssa vaivaa edelleen ja työterveydestä tuumattiin, että ainakin tämä ja huominen pitää pysyä töistä poissa. Eli lepoa, lepoa ja lepoa. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä tänään alkoi tontillakin viimein tapahtua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti