sunnuntai 13. elokuuta 2017

Lomapäivä Helsingissä

Loma loppui perjantaina ja arki alkaa kunnolla sitten huomenna, kun on täysi työviikko. Hetkeksi kuitenkin vielä kesälomatunnelmiin, kun ehdin loman loppupuolella käymään yhden päivän Helsingissä. :) Ostin tarjousjunaliput muutamaa viikkoa aiemmin ja miehen ollessa töissä, kävin reissussa yksin. Perillä olin noin yhdeksän tuntia, kuten syyslomareissullakin.

Hyvin samalla tavalla alkoi päivä kuin tuolla syyslomareissullakin, sillä suuntasin Kluuvikadun Fazeriin aamupalalle. Aamupalan jälkeen lähdin kiertelemään Helsinkiä ja päivän aikana tulikin käveltyä aika paljon. Iltapäivällä piti käydä ostamassa toiset kengätkin, kun aamulla jalkaan laittamani Converset eivät olleetkaan hyvä valinta lämpimälle kesäpäivälle. :D

Ensimmäisenä suuntasin Esplanadille. Siitä jatkoin Kamppiin ja Punavuoreen ja kävin matkalla mm. kuvaamassa kaunista Kuusilinnaa sekä Sinebrychoffin puistossa. Seuraava etappi oli Eira ja Ullanlinna, missä ihastelin upeita vanhoja taloja ja kävin mm. Salkkareiden kuvauspaikoilla. 


Eirasta kävelin rantaa pitkin Cafe Ursulaan lasilliselle ja siitä jatkoin Tähtitorninvuorenpuistoon, joka on yksi suosikkipaikkani Helsingissä. En tiedä mikä siinä on, mutta siellä tulee vaan aina jotenkin niin hyvä mieli. :)

Tähtitorninvuorenpuistosta jatkoin kohti keskustan kauppoja ja kävin matkalla Kotikadun kuvauspaikoilla. Katsottiin miehen kanssa alkukesästä kaikki Areenassa olleet vanhat Kotikadun jaksot, joten pitihän sitä käydä katselemassa livenäkin niitä kuvauspaikkoja. Ollaan aiemminkin kyllä kävelty siitä ohi, mutta silloin ei ole hoksannut, että siellähän ne vanhemmat jaksot tosiaan on kuvattu. :DSeuraavaksi piti löytää jotain syötävää ja löysinkin kivan paikan, jossa oli lounas vielä meneillään. Söin herkullisen vuohenjuustosalaatin ja jatkoin matkaa Tuomiokirkolle ja Katajanokalle.Loppupäivästä kävin vielä kiertelemässä Kruununhaassa, katselemassa Tornin yläkerran baarissa maisemia sekä Esplanadilla. Harmitti kyllä lähteä junalle kuuden jälkeen, kun oli tosi lämmin ilta ja kaupungilla olisi ollut vaikka mitä mukavaa puuhaa. Ehkä ensi kesänä vähän pitempi reissu ja toivottavasti mieskin pääsisi silloin mukaan.

Lempparipaikkojani Helsingissä ovat Tähtitorninvuorenpuiston lisäksi ranta Eirasta kauppatorille, Esplanadi (varsinkin kesällä), Eira ja Ullanlinna kauniiden talojen takia, Bulevardi ja oikeastaan muukin Punavuori (jotenkin niin symppis paikka :)) sekä Kruununhaan eteläpuoli. En Helsinkiä oikein kunnolla tunnekaan muuten kuin Kaisaniemen eteläpuolelta, mutta olisi mukavaa joskus käydä muuallakin siellä. Esim. Puu-Vallila ja Lintsi kiinnostaisivat. :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Cafe Ursula on minun ja mieheni yksi lemppari kahvila Helsingissä,siellä on ihania kahvilaherkkuja erikoiskahveineen ja upealla paikalla :) Ihanaa tiistai aamua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ihana tiistaita sinnekin! Ursula on kyllä kiva paikka ja sijainti on mitä parhain. :)

      Poista