sunnuntai 20. elokuuta 2017

Rakennusprojekti: Neljä kuukautta jo mennyt!

Tällä viikolla rakennusprojektin alkamisesta tuli kuluneeksi neljä kuukautta. Aika on kyllä mennyt tosi nopeasti, kun koko ajan on niin paljon hommaa. :D Noin kuukausi sitten päivitin viimeksi meidän työmaakuulumisia ja taas ollaan onneksi jonkin verran edetty.

Ollaan saatu sisäkaton paperointi valmiiksi ja koolauskin melkein. Lisäksi mies on tehnyt väliseinien runkoja ja yhdessä ollaan tiivistelty ikkunoita ja ovia. Vielä pitää villaa laittaa niihin lisääkin, mutta onpahan sekin homma jo aloitettu. Eilen tehtiin talon päätyyn huoltoluukku. Lisäksi kaikkea pientä on tullut tehtyä vähän sieltä ja täältä. Työmiehet eivät ole vieläkään saaneet hommia valmiiksi, koska eivät ole taas ehtineet meille pitkään aikaan. Enää puuttuu parit terassin portaat, vähän terassin kaidetta sekä ikkunoiden ja ovien vuorilaudat, osa följareista ja tippalista. Tämän vuoksi ulkomaalaus on myös edelleen kesken. Sain sentään maalattua räystään aluslaudat ja otsalaudat talon päätyjä lukuunottamatta. Siinä olikin yllättävän iso homma! Kunhan työmiehet tekevät osuutensa loppuun, maalattavaa riittää taas hetkeksi. Sitten pitäisi käsitellä hirret myös sisäpuolelta. Se homma menee varmaan syyslomalle.

Muutamat pienet hommat ovat vieneeet yllättävän paljon aikaa, sillä esim. piipun läpiviennin tiivistystä mies teki aika kauan (ja tarkasti) ja samoten tuon huoltoluukun teko kesti meiltä aika kauan. Yksi mikä aina hidastaa hommia, on tavaroiden puuttuminen. Vähän väliä saadaan käydä rautakaupassa. Eilen mies jo sanoikin, että käyköhän siellä kukaan muu niin usein kuin me. :D Mutta luulenpa ettei olla ainoita rakentajia, jotka joutuvat rautakaupassa asioimaan melko usein.

Seuraavaksi mies tekee väliseiniä vähän pidemmälle ja sitten alkaa muuraamaan kosteantilan seiniä. Jossakin välissä sitten putki- ja sähkömiehet tulevat tekemään omia hommiaan. Meidän pitäisikin pian päättää ilma-vesilämpöpumpun malli, että tiedetään se meidän putkimiehille sanoa. Lisäksi kalusteitakin pitäisi varmaan tässä aika pian käydä kyselemässä, jotta ei unohdu sekin homma ihan kokonaan.

Hommaa siis riittää, mutta onneksi edistystäkin tapahtuu aina välillä!

1 kommentti: