sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Rakennusprojekti: Puoli vuotta

Tällä viikolla maatöiden aloituksesta tuli kuluneeksi jo puoli vuotta. Ihan hullua, miten aika menee nopeasti! Talo on edelleen hyvinkin vaiheessa, koska sitä kahdestaan tehdään. Raksamiehet saivat tehtyä talon ulkoa valmiiksi vajaa kuukausi sitten. Piha on tietysti tekemättä ja maalaustakin saisi vielä vähän siistiä sieltä täältä.

Sisällä ollaan saatu minun mielestä paljon aikaan, miehen mielestä ei juuri mitään. :D Puurunkoiset väliseinät ovat pystyssä ja aika paljon niitä on jo levytetty ja villoitettu. Mies sai eilen muurattua loppuun kosteiden tilojen seinät. Katto on paneeleita vaille valmis niiltä osin, mihin ei tule alaslaskuja. Alaslaskuja ei ole vielä tehty. Hirsiseinät sain eilen vahattua loppuun, toki pientä viilausta aion niiden osalta vielä tehdä. Vahasin kaikki seinät kahteen kertaan Colorian öljyvahalla.

Myös tiivistyshommia ollaan tehty paljon ja niistäkin on suurin osa nyt tehty. Ikkunat ja ovet tiivistettiin alhaalta ja sivuilta joustouretaanilla ja yläosan painumarakoon laitettiin ekovillaa. Ulkopuolella tuon villan päälle tuli tuulensuojapaperia ja sisäpuolella ikkunat ja ovet on teipattu tiiviisti joka sivulta. Läpiviennit tiivistettiin höyrynsulkuteipillä ja putkimiehet käyttivät IV-putkissa myös sellaisia valmiita tiivistekappaleita, jotka teipattiin putkeen kiinni. Lattianraja tiivistetään niin, että lattiabetonin ja hirren välissä oleva erotuskaista leikataan lattiantasalle ja sitten mahdolliset raot täytetään uretaanilla ja lopuksi pintaan sivellään elastinen tiivistysmassa. Ulkopuolella sokkelin ja hirren väli tiivistettiin myös näin. Tämä ohje tuli mestariltamme ja myös tiiveysmittaajan ohjeessa oli vastaava tapa.

Puhallusvilla tuli katolle viime viikolla ja nyt talossa pysyy lämpö. Meillä on siellä nyt energiasyöppö lämpöpuhallin, mutta saadaan varmaan parin viikon päästä ilma-vesilämpöpumppu toimintaan. Putket sitä varten vedettiin viime viikolla, mutta itse laite on tulossa joskus kuun vaihteessa. Päädyttiin ottamaan laite muualta kuin meidän omalta putkimieheltä, kun saatiin niin hyvä tarjous tämän vuoden uutuuslaitteesta.

Ennen lämpöpumpun tuloa pitäisi teknisestä tilasta vesieristää ja laatoittaa se nurkka, mihin se tulee. Se onkin nyt tehtävälistalla asap. Samoin pitäisi aloittaa seinien tasoitusta, sekä kivi- että kipsilevyseinien osalta. Keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen meillä tulee kalustekoolaukset, villa ja kipsilevy hirren päälle ja ne pitäisi myös tehdä tässä lähiaikoina. Samoin alaslaskut ja saunan eristäminen pitäisi saada tehtyä. Eli hommaa kyllä riittää!

Mitähän muuta me ollaan saatu aikaiseksi... Ainiin, rännejä mies laittoi tuossa alkusyksystä ja tällä viikolla saatiin vihdoinkin syöksyt ja rännikaivot kohdilleen. Niidenkin kanssa oli vähän säätämistä, kun eihän ne tietenkään olleet osuneet juuri oikeisiin kohtiin. Lisäksi piha siivottiin tällä viikolla ja kylläpä tulikin tilaa paljon lisää! Betonilaatan kosteusmittaus teetettiin tällä viikolla myös ja tulos oli sellainen, että voidaan vesieristää se teknisen tilan nurkka.

Siinäpä tämän hetken raksakuulumiset. Jospa tämä tästä vielä joku päivä valmistuu. :)

2 kommenttia:

  1. Jaksamista rakennusaikaan. Tiedän kokemuksesta, ettei rakennus niin vain valmistu.
    Meillä on ollut koko kesä talli/katosprojektia, vieläkin puuttuu yksi seinä.

    VastaaPoista