torstai 28. joulukuuta 2017

Aatonaaton aamiainen




Sairastelusta huolimatta halusin tehdä meille aatonaattona paremman aaamiaisen, kun kerrankin oltiin yhdessä kotona eikä ollut kiire mihinkään. Jouluna pidimme kolme päivää raksataukoa flunssan vuoksi ja muutenkin. :) Aamiainen koostui pitkälti kaupan (puoli)valmiista jutuista, mutta hyvä se oli siltikin. Edellisenä iltana tein pakkaseen kuvassa näkyvän piparkakkujäädykkeen, jonka resepti meni näin:

Piparkakkujäädyke

1 prk vispikermaa vaahdotettuna
1 prk Arlan Irish Cream rahkaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g piparkakkuja muruina

Koristeeksi

piparkakkuja 
suklaata rouhittuna

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, vaniljasokeri ja piparkakkumurut. Laita seos kelmulla vuorattuun astiaan ja astia pakastimeen. Anna olla pakastimessa seuraavaan päivään. Ota jäädyke pakastimesta, koristele ja anna pehmetä ennen tarjoilua. Jäädyke pysyy niin hyvin kasassa, että se säilyy myös jääkaapissa ja on melkeinpä kuin kakku. Mekin säilytimme sitä jääkaapissa ja söimme myös seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti