sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Päivä Helsingissä

Minulla on ollut nyt muutamana vuonna tapana käydä kesälomalla yksikseni päivä Helsingissä. Tänä kesänä tuo reissu jäi muiden kiireiden takia tekemättä, joten toteutin reissun eilen! Mitään asiaa minulla ei Helsinkiin ollut, vaan halusin ihan muuten vain käydä ihastelemassa vanhoja rakennuksia ja käydä vähän shoppailemassa. :)

Perjantaina katsoin kauhuissani sääennustetta, joka lupasi sadetta koko päivälle. Sää ei onneksi ollutkaan niin huono, vaan ehdin hyvin käydä kävelemässä ympäri kaupunkia ennen vesisadetta. Loppupäivän vietinkin kaupoissa, joten sade ei haitannut.

Juna oli Helsingissä ennen puolta päivää ja niinpä suuntasin ensimmäisenä lounaalle. Kävin lounaalla Aleksanterinkadun Factoryssa, missä tarjoillaan runsas buffetounas myös lauantaisin. Lauantailounaan hinta on 13,90 e, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen tarjontaan nähden. Söin buffetista kalaa ja kahta eri kasvisruokaa sekä tietysti salaatteja.

Lounaan jälkeen lähdin kävelemään kaupungille ja kävin mm. Esplanadilla, Sinebrychoffin puistossa, Eirassa ja Kaivopuistossa. Kävelylenkin jälkeen menin herkuttelemaan Fredrikinkadun Kakkugalleriaan, missä on tullut käytyä muutaman kerran aiemminkin. Tykkään siitä, että siellä voi ottaa yhden kakkupalan hinnalla kaksi erilaista puolikasta kakkupalaa. Kakkupala ja tee maksoi yhteensä 6,90 e, joten ei ole myöskään kovin kallista. Tällä kertaa otin vegaanista vadelma-vaniljakakkua sekä sacherkakkua. Myös kakkubuffet olisi ollut tarjolla, mutta en ole sitä koskaan ottanut, koska en kuitenkaan jaksaisi syödä niin paljon, että se kannattaisi.

Herkuttelun jälkeen menin ostoksille lähinnä Aleksanterinkadun kauppoihin. Ostin Marimekolta kukkaron penaaliksi, H&M:ltä kynttilän sekä Stockmannilta pari mekkoa ja neulepaidan. Sitten alkoi olla jo aika palata juna-asemalle ja lähteä kotiin. Vaatteita olisi voinut ostaa enemmänkin, mutta ensin ei löytynyt mitään sopivaa ja sitten loppuikin jo aika kesken. Ensi kerralla sitten! Alla muutamia kuvia eiliseltä.

Mukavaa sunnuntaita kaikille! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti